STRAST KOJA POKREĆE

ŠKODA je dugo sponzor sportskih događaja, naročito takmičenja u hokeju, biciklizmu i motorsportu. Početak poslovanja kompanije vezuje se za proizvodnju bicikla i od tada podržavamo ne samo najveće profesionalne trke kao što su Tour de France ili La Vuelta, već i amaterski sport. Na motorsportu World Rally Championship 2 takmičenjima možemo se pohvaliti odličnim rezultatima. Na kraju, možemo da izjavimo da je hokej stvarno naš sport, jer držimo Ginisov rekord najdužeg sponzorstva nekog svetskog prvenstva u istoriji sporta.

ŠKODA MOTORSPORT

ŠKODA je povezana sa motorsportom od 1901. godine i osvajala je titule na brojnim takmičenjima. ŠKODA timovi su osvojili kako FIA World Rally Championship WRC 2, tako i brojna nacionalna i regionalna prvenstava. Više od 170 automobila ŠKODA FABIA R5 prodato je ŠKODA uvoznicima i privatnim timovima širom sveta.

BICIKLIZAM

Na ŠKODA proizvodnoj traci prvo je proizveden bicikl i od tada smo zaljubljeni u biciklizam. Osim najvećih biciklističkih trka Tour de France i Vuelta Espaana, podržavamo i nekoliko profesionalnih timova i amaterski biciklizam. Naša strast prema biciklizmu se vidi na platformi We Love Cycling. Pogledajte online magazin koji donosi originalne priče, video klipove i izveštaje sa svih strana sveta.

HOKEJ NA LEDU

ŠKODA sponzoriše IIHF Ice Hockey World Championship od 1992. godine i nagrađena je sa GUINNESS World Record nagradom za najduže glavno sponzorstvo svetskog šampionata u istoriji sporta. Svetsko prvenstvo u hokeju IIHF Ice Hockey World Championship je jedan od najvažnijih godišnjih zimskih sportskih događaja. Prati ga više od 1,2 milijarde TV gledalaca u više od 160 zemalja sveta.