NAŠA ISTORIJA JE PRIČA O BUDUĆNOSTI

Od 1895. godine proizvodimo najsavremenije automobile, modele koji su ispred svog vremena. Ovaj pionirski duh prvo je inspirisan biciklima, kasnije motociklima i na kraju automobilima. Posvećeni smo dizajnu, funkcionalnosti i inovacijama već 125 godina. U 2020. gledamo u budućnost, uživamo u sadašnjosti i podsećamo se prošlosti.

PRIČA KOJA NE LIČI NI NA JEDNU DRUGU

Pođite sa nama na uzbudljivo putovanje kroz ŠKODA istoriju, koje počinje od osnivanja kompanije 1895. godine do današnjih dana. Upoznajte se sa bogatim nasleđem i zanimljivim trenucima razvoja.

SEDITE ZA UPRAVLJAČ

Provozajte se starim ŠKODA modelom i vratite se kroz vreme za volanom L&K ŠKODA 110. Čeka Vas prijatna vožnja starim delom Praga, tokom koje ćete upoznati i automobil i detalje iz života u prošlosti.

OSNIVAČI

Partnerstvo između Vaclava Laurina i Vaclava Klementa, i osnivanje zajedničke kompanije je početak naše priče o uspehu.

UPOZNAJTE SE SA GOSPODINOM LAURINOM I KLEMENTOM

Priča o ŠKODI počinje 1895. godine sa osnivačima Vaclavom Laurinom i Vaclavom Klementom. Osim što su imali ista imena i ljubav prema biciklizmu, imali su i isti preduzetnički duh.

KAKO JE SVE POČELO

PREKRETNICE KOJE SU NAS PROMENILE

Bilo je nekoliko prekretnica u našoj istoriji koje su nas usmerile u pravom smeru napred. Upoznajmo se njima i svim modelima koje smo proizveli.

VIŠE OD 100 GODINA MOTORSPORTA

Još od početka proizvodnje u Mladoj Boleslavi 1895. godine, kompanija je iznedrila veliki broj trkačkih legendi, pobeda koje se pamte i nezaboravnih mašina. Pogledajte najvažnije momente u ŠKODA trkačkoj istoriji.

SVE O ŠKODA ISTORIJI MOTO

SIMBOL NAŠIH IDEJA

Svaki automobil sa krilatom strelom u svojoj genitici ima dugu tradiciju inovacija. ŠKODA logo se vremenom takođe menjao. Posetite ŠKODA muzej i upoznajte se sa razvojem brenda.

MODELI MODERNOG VREMENA

Moderna ŠKODA istorija počinje 1991. godine spajanjem sa Volkswagen grupom. U tom trenutku, prvi model moderne ere FAVORIT, već se dobro prodavao i tako je počela uspešna tranzicija fabrike u proizvođača modernih automobila. Upoznajte se sa ovim i drugim modelima koji su se proizvodili tokom godina.

ŠKODA Muzej

Upoznajte se sa ŠKODA istorijom u našem muzeju u kojem osim legendarnih modela možete da vidite i poslednja futuristička koncept vozila.