Dva nova lica modela ŠKODA Yeti – elegantan za grad i kao off-road za teren

Kompaktni SUV sada dolazi u dve verzije – elegantna ŠKODA Yeti za grad i robustna verzija za avanture u terenskim uslovima. Obe varijante će privući pažnju novim prednjim i zadnjim delom, novim felnama od aluminijuma, svežim interijerom, novim "Simply Clever" idejama , funkcionalnošću i novim motorima.

Obe varijante će imati svetsku prmijeru 10. septembra na autosalonu IAA u Frankfurtu na odabrana tržišta biće uvedeni već do kraja 2013. godine.

yeti-entry-02

Dizajn – dve samostalne dizajnerske linije

Kompaktni SUV marke ŠKODA od sada će biti u elegantnoj varijanti za grad i varijanti za izlete van puteva. Na prvi pogled se razlikuju po prednjem i zadnjem braniku ali tu su razlike i u bočnim lajsnama i pragovima. Gradski Yeti ima lajsne lakirane u boji karoserije a outdoor varijanta od crne plastike.

Novi prednji deo ima kod obe verzije markantniji horizontalni akcent i skrenuće pažnju pre svega izražajnom prednjom maskom i farovima. Farovi su po želji opremljeni i bi-ksenosnkim sijalicama sa integrisanim LED diodama za dan. Prednje maglenke su u skladu sa novim dizajnom marke ŠKODA i smeštene su niže u prednjem braniku.

Novi zadnji deo je jasno raščlanjen. Peta vrata su dobila dva kubistička trougla i novi logo marke ŠKODA – tačno u duhu aktuelnog dizajna marke. Zadnje LED lampe noću svetle u obliku slova „C“.

Ponuda aluminijumskih felni proširena je za četiri nove kao i paleta boja – Moon White, Jungle Green, Metal Grey i Magnetic Brown (samo za ekskluzivnu opremu Laurin&Klement).

yeti-entry-03Sportski izgled unutrašnjosti naglašavaju trokraki volani u ukupno sedam varijanti, novi materijali presvlaka i linije koje krase instrument tablu.