ŠKODA je proizvela 1,5milionitu Octaviju druge generacije.

25/09/2012


ŠKODA je proizvela 1,5milionitu Octaviju druge generacije. Jubilarno vozilo Octavia Combi u verziji GreenLine sišlo je danas sa linije glavnog pogona u Mladoj Boleslavi.

U ovaj jubilarni broj vozila se ne računa proizvodnja tehnički istovetnog modela iz Kine koji se tamo proizvodi pod nazivom “MingRui”. Octavia druge generacije se proizvodi od 2004 godine.

“Octavia je već 15 godina srce marke ŠKODA. To je pravi ‚simply clever’ automobil – prostran, praktičan, porodičan I finansijski dostupan,” kaže Michael Oeljeklaus, član odbora ŠKODA za oblast proizvodnje I logistike. „Ovaj model je od devedesetih godina na svojevrstan način način uticao na rast naše firme. Upravo sa drugom generacijom iz 2004. godine smo učinili veliki korak napred. Kao rezultat imamo proizvedenih 1,5 miliona vozila tipa Octavia II. I u budućnosti će Octavia biti važan deo našeg proizvodnog programa I na svoj način će doprineti Strategiji rasta 2018,” kaže Oeljeklaus.

Octavia najviše od svih modela simbolizuje rast kompanije ŠKODA do svetskih razmera. Prva Octavia “našeg doba” (Octavia I) proizvedena je 1996 godine. Početkom proizvodnje druge generacije (Octavia II) 2004 napisan je drugi deo uspešne istorije ovog kompaktnog modela.

Octavia II donosi nove mere kvaliteta, sigurnosti, praktičnosti I odnosa cene I vrednosti. Vozilo se proizvodi kao limuzina ili kombi, u ponudi je osim ovoga I pogon na sve točkove I sportska varijanta “RS”. Važnu ulogu Octavia igra I u razvoju elektro automobila. Sa modelom Octavia Green E-Line razvila je ova češka firma prvo vozilo na potpuno električni pogon. U bliskoj budućnosti, za nekoliko nedelja, na ulice Češke će izaći flota od 11 test vozila da bi skupila iskustva sa električnim pogonom.

Octavia II se proizvodi ili montira u celom svetu , u fabrici u Mladoj Boleslavi i Vrhlabi (Češka), Kaluga (Rusija), Aurangabadu (Indija), Ust-Kamengorsku (Kazahstan), Bratislavi (Slovačka) i Solomovnovu (Ukrajina). Vozilo se prodaje u Kini pod nazivom “MingRui” a od 2007 i proizvodi u fabrici Shanghai Volkswagen.

Nova prodajna akcija za Octaviju

21/01/2013

Od 18.01. nova prodajna akcija za modele Octavie i to za: Octavia A5 Ambition 1.6 TDI 77kw/105ks 5G nova cena ovog modela iznosi 14.750.-...

Promocija U Univerexportu

21/12/2012

U subotu 22. decembra za vas smo organizovali promociju Škodinih automobila u prostorijama Univerexporta. Opet se družimo u najvećem zrenjaninskom supermarketu. Dok odrasli razgledaju...

Nova ŠKODA se zove Rapid

25/09/2012

Nova kompaktna limuzina marke ŠKODA se zove Rapid. Češki proizvođač automobila objavio vest na sajmu automobila AUTO CHINA 2012 u Pekingu. Već ove godine...