octavia-gallery-12
octavia-gallery-11
octavia-gallery-10
octavia-gallery-09
octavia-gallery-08
octavia-gallery-07
octavia-gallery-06
octavia-gallery-05
octavia-gallery-04
octavia-gallery-02
octavia-gallery-01


e6-engines-a7-01

Motori ŠKODA Octavia

Većina motora je u verziji Green tec, tako da su standardno opremljeni sistemom Start-Stop i sistemom za iskorišćenje kočione energije. Sistem Start-Stop efektno štedi gorivo na taj način što svaki put isključi motor kada je to moguće, npr. kada stojite na semaforu. Rekuperacija kočione sile omogućava korišćenje kinetične energije za punjenje akumulatora.

Benzinske motore reprezentuje 4-cilindraš 1,2 TSI/63 kW ili 1,2 TSI/77 kW Green tec, zatim 1,4 TSI/103 kW Green tec i snažni  1,8 TSI/132 kW Green tec. Motori 1,2 i 1,4 su potouno novi motori  , motor 1,8 je nova verzija, koja prtedtavlja treću generaciju tehnologije TSI. Pogodnost svih motora je mala masa, potrošnja goriva i smanjena emisija CO2.

Dizel motore predstavlja 4-cilindrični 1,6 TDI CR DPF/66 kW ili  1,6 TDI CR DPF/ 77 kW Green tec i vrhunski dvolitarski motor  2,0 TDI CR DPF/110 kW Green tec. Cela gama dizel motora je poptpuno nova i odlikuje se većom snagom, kultivisanim hodom motora , malom potrošnjom i do 45 % nižim stepenom emisije štetnih gasova.

Otključavanje, zaključavanje i startovanje vozila bez ključa ŠKODA Octavia

Pod skraćenicom KESSY (Keyless Entry, Start and exit SYstem) nova Octavia donosi mogućnost vožnje bez klljuča. To znači ne samo otvaranje ili zatvaranje vrata. Vozilo koje opremljeno sistemom KESSY je moguće pomoću prekidača Start/Stop na stubiću uptavljača takođe startovati isto kao i isključiti motor.

e9-panoramic-sunroof-a7-01

Panoramski krovni prozor ŠKODA Octavia

Panoramski krovni prozor novog modela modela Octavia ima električne kontrole. Radi optimalne klime napravljen je zatamljenog stakla sa nižim stepenom propuštanja svetlosti i temperature.

Prozor možete otvoriti , ili pomereiti unazad i na taj način iznad prednjih sedišta napraviti otvoren prostor. U tom slučaju će se otvoriti mali spojler koji snižava buku i onemogućava direktno strujanje vazduha u vozilo tako da putnici imaju potpuni komfor.

Bez obzira na momentalnu poziciju, celi prozor možete zakloniti unutrašnjom mrežastom roletnom, i na taj način se zaštiti od jakog sunca.Instrument tabla ŠKODA Octavia

Kao što je tipično za vozila ŠKODA , instrument tabla je dizajnirana tako da prekidače nalazite tamo gde ih i očekujete. Prema nivou opreme imate na raspolaganju naraznovrsniju modernu elektroniku imultimedijalni info sistem i vrhunske asistente.

Kožni multifunkcioalni volan ŠKODA Octavia

Za novi model dizajnirano je nekoliko tipova volana. Naj atraktivniju varijantu predstavlja trokraki ili četvorokraki kožni multifunkcionalni volan sa kontrolamaza radio i telefon , sa hromiranimdetaljima. Trokraki volan nudimo i sa kontrolama za automatski menjač DSG.

Sistemi asistencije ŠKODA Octavia

Sa novim modelom Octavia dolazi ceo novi paket sistema za asistenciju koji se kontroliše preko računara a konfiguriše preko multimedijalnog informacionog sistema vozila. Vaša vožnja postaje bezbednija, komfornija i zabavnija. Napredne tehnologije u ovim sistemima Vam nude neiscrpne mogućnosti. Zahvaljujući njima možete rešavati i složene saobraćajne situacije, predviđate krizne trenutke ili smanjite posledice sudara.

  • Crew protect assistant u kriznim situacijama zateže pojaseve vozača i suvozača, zatvara prozore i krovni prozor.
  • Driver activity assistant može da primeti umor kod vozača tako što beleži ponašanje (npr. intenzivnije korekcije volanom). U tom slučaju ća Vam predložiti pauzu.

Sistemi asistencije koji koriste radar u prednjem braniku:

  • Front assistant upozorava na frontalni sudar a kočenjem se trudi da minimalizuje posledice.
  • Adaptive cruise assistant Vam osim klasične funkcije tempomata nudi i automatsko održavanje odstojanja od vozila koja se kreću ispred Vas.

Sistemi asistencije koji koriste multifunkcionalnu kameru na prednjem staklu ispod retrovizora:

  • Lane assistant je sistem koji održava vozilo u kolovoznoj traci i koji će Vam pomoći da izbegnete nezgodu npr. ukoliko usled umora na trenutak izgubite koncentraciju.
  • Intelligent light asaistant umesto Vas automatski isključuje i uključuje duga svetla , zavisno od aktuelne saobraćajne situacije.
  • Prepoznavanje i prikaz saobraćajnih znakova je rezulatat kombinacije funkcija kamere i navigacije Columbus. Ovaj asistent Vam pomaže između ostalog da npr. ne prekoračite dozvoljenu brzinu.
i5-assistant-systems-a7-01
i6-storage-compartments-under-the-front-seats-a7-01
i4-multimedia-information-system-a7-01
i2-dashboard-a7-01
e9-panoramic-sunroof-a7-01
e6-engines-a7-01
i3-multi-functional-leather-steering-wheel-a7-01

Prostor za odlaganje ispod prednjih sedišta ŠKODA Octavia

Ispod sedište vozač može naći jedan od "simply clever” detalja. Tu ćete naći specijalni džep za upozoravajući prdsluk, koju ćete na taj način imati uvek pri ruci.

Kaseta ispod sedišta suvozača je idealno mesto za držanje sitnica koje želite da imate u kolima a koje ne moraju da budu stalno na očima. Tu možete staviti rezervne maramice, parfem ili rukavice i uvek ćte znati gde da tražite.

Multimedijalni informacioni sistem ŠKODA Octavia

Osnova multimedijalnog informacionog sistema su radio uređaji i navigacije, tako da prema stepenu opreme vozilo nudi razne mogućnosti i funkcije.

Multimedijalni informacioni sistem je  pripremljen za komunikaciju sa Vašim mobilnim telefonom posredstvom Bluetooth ili USB kabla.

Pod poznatim nazivima Blues, Swing i Bolero Vam donosimo nove “infotainment radio uređaje” sa proširenim menijima i funkcijama. Takođe su novi i navigacioni uređaji Amundsen+ ili Columbus. Preko svih ovih uređaja sada možete podešavati vozilo (Car menu).

Jedinstveni kvalitet slušanja muzike i govornog programa doživećete sa novim Sound Sistemom sa zvukom koji je podešen tačno prema vozilu Octavia. Uz Sound Sistem ide 8 zvučnika u vratima, centralni zvučnik , subwoofer i digitalno pojačalo sa deset izlaza ukupne snage 570 W.