Više samouveren nego ikada do sada

Postojan dizajn, napredna tehnologija, puno prostora za putnike i prtljag, izvanredne performanse i odličan odnos cena – kvalitet. Prednosti koje su do sada privukle preko dva miliona kupaca širom sveta čine Octavi-u jednim od najuspešnijih Škodinih modela.

Dizajn novog modela sa njegovom elegancijom jasno pokazuje da se radi o Škodinom automobilu iz Octavia opsega, sa više dinamike i neformalnog šarma. Izgled je sada dodatno sofisticiran, linije su postale elegantnije a prednji i zadnji deo vozila su redizajnirani.

Uvek se pridržavamo izreke osnivača kompanije: “Samo najbolje za naše klijente”. Zato je naš najveći uspeh Vaše zadovoljstvo Škodinim automobilima.

Savršen spoj tehnologije i dizajna

Osećaj udobnosti i sigurnosti povećan je novim karakteristikama i izgledom enterijera. Octavia sada pruža kompletno novu generaciju upravljača sa tri i četiri kraka, radio i navigacioni sistem, dostupnih kroz različite nivoe dodatne opreme.

Instrument tabla je sjajan primer progesivnog, elegantnog dizajna, dobro ukombinovanim sa mekim, "touch-friendly" površinama. Belo pozadinsko svetlo daje elegantan kontrast u odnosu na crnu boju instrument table, dok tradicionalno zeleno pozadinsko svetlo ostalih elektronskih komponenti stvara ugodnu kombinaciju koja ne smeta u toku vožnje.

Novi materijali i boje sedišta i tapacirung vrata su u skladu sa najnovijim trendovima, kao i dekor instrument table.

Napredna tehnologija

Tehnologija predstavljena u novoj Škodi Octavia je među najnaprednijim u danšnjim modernim automobilima. Najnovija Octavia dostupna je sa pet benzinskih i tri dizel motora, kao i uz širok spektar manuelnih i automatskih menjača.

U ponudu je uključen i revolucionarni sedmostepeni automatski DSG menjač, specijalno razvijen za 1.4 TSI/90 kW (122 KS) i 1.8 TSI/118 kW (160 KS) motore.

Motori nove Octavie pokrivaju širok opseg zapremine i snage, ispunjavajući očekivanja i najzahtevnijih kupaca. Benzinski motori kreću se od modela 1.4 MPI/59 kW (80 KS) do najjačeg u ponudi 2.0 TFSI sa snagom od 147 kW (200 KS). Dizel motori uključuju dva turbo motora snage 77 kW (105 KS) i 103 kW (140 KS), ili common rail dvolitarski turbo dizel snage 125 kW (170 KS).