e6-engines-a7-01

Motori ŠKODA Octavia

Većina motora je u verziji Green tec, tako da su standardno opremljeni sistemom Start-Stop i sistemom za iskorišćenje kočione energije. Sistem Start-Stop efektno štedi gorivo na taj način što svaki put isključi motor kada je to moguće, npr. kada stojite na semaforu. Rekuperacija kočione sile omogućava korišćenje kinetične energije za punjenje akumulatora.

Benzinske motore reprezentuje 4-cilindraš 1,2 TSI/63 kW ili 1,2 TSI/77 kW Green tec, zatim 1,4 TSI/103 kW Green tec i snažni  1,8 TSI/132 kW Green tec. Motori 1,2 i 1,4 su potouno novi motori  , motor 1,8 je nova verzija, koja prtedtavlja treću generaciju tehnologije TSI. Pogodnost svih motora je mala masa, potrošnja goriva i smanjena emisija CO2.

Dizel motore predstavlja 4-cilindrični 1,6 TDI CR DPF/66 kW ili  1,6 TDI CR DPF/ 77 kW Green tec i vrhunski dvolitarski motor  2,0 TDI CR DPF/110 kW Green tec. Cela gama dizel motora je poptpuno nova i odlikuje se većom snagom, kultivisanim hodom motora , malom potrošnjom i do 45 % nižim stepenom emisije štetnih gasova.

Otključavanje, zaključavanje i startovanje vozila bez ključa ŠKODA Octavia

Pod skraćenicom KESSY (Keyless Entry, Start and exit SYstem) nova Octavia donosi mogućnost vožnje bez klljuča. To znači ne samo otvaranje ili zatvaranje vrata. Vozilo koje opremljeno sistemom KESSY je moguće pomoću prekidača Start/Stop na stubiću uptavljača takođe startovati isto kao i isključiti motor.

e10-design-a7-combi-01

Dizajn ŠKODA Octavia Combi

Dizajn je klasičan sa izuzetnom harmonijom. Površine su izražene i opipljive. To je vozilo koje odiše samopouzdanjem duge tradicije i nonšalantne elegancije. Uglađena prednja strana sa izvučenim farovima naglašavaju sportski duh. Markantna mrežica hladnjaka govori da se radi o vozilu koje je dizajnerski uobličeno. Izuzetni detlalji obuhvataju LED osvetljenje koji zajedno sa farovima čini koherentnu liniju svetla.

Dizajn je klasičan sa izuzetnom harmonjom. Napred su primetne crne maglenke, a pozadi karakteristična stop svetla u obliku slova C. Primetićete kako se peta vrata završavaju sa hrabro dizajniranom površinom za registracionu tablicu. Ali najveći utisk dobijate kada pogledate iz profila. Dinamičan, elegantan , linije koje odišu sportskim duhom, koji bi kod svakog drugog vozila bio u raskoraku sa svakodnevnom upotrebom. Ali kod novog vozila ŠKODA Octavia Combi nema raskoraka. Sportski duh i prostornost za porodicu idu jedno sa drugim.

e11-chrome-package-a7-combi-01

Hrom paket

ŠKODA Octavia Combi je prevashodno praktaktična. Ali isto tako elegantna. A u detaljima naći ćete njen pravi karakter. Uzmimo na primer hrom paket – hromirane lajsne, koje iviče bočne prozore i daju novu dimenziju eleganciji. Na prvi pogled su neprimetne ali podsvesno svaki vidi njihovu magiju.

Hrom paket takođe sadrži ram prednje maske i pozadi liniju na petim vratima. Može da bude porodičan automobil ali ume da podseti i na svoj sportski pedigre.

e12-panoramic-sunroof-a7-combi-01

Panoramski krovni prozor

Panoramski krovni prozor novog modela modela Octavia ima električne kontrole. Radi optimalne klime napravljen je zatamljenog stakla sa nižim stepenom propuštanja svetlosti i temperature.

Prozor možete otvoriti , ili pomereiti unazad i na taj način iznad prednjih sedišta napraviti otvoren prostor. U tom slučaju će se otvoriti mali spojler koji snižava buku i onemogućava direktno strujanje vazduha u vozilo tako da putnici imaju potpuni komfor.

Bez obzira na momentalnu poziciju, celi prozor možete zakloniti unutrašnjom mrežastom roletnom, i na taj način se zaštiti od jakog sunca.

Zadnji farovi sa dvostrukim slovom C

Tradicionalni znak prepoznavanja vozila ŠKODA sa novim modelom Octavia postaje još vidljiviji. Oštre linije zadnjeg fara jasno osvetljavaju prostor dvostrukim slovom C, što će dobro oceniti i vozači koji voze iza Vas. U luksuznoj varijanti opremljeni su štedljivim a jakim LED diodama​.

c43-electric-open-5th-door-a7-combi-01

Automatsko otvaranje prtljažnika

Postoje četiri prekidača s kojima ćemo lako upravljati petim vratima modela Octavia Combi : prekidač na ključu sa daljinskom funkciojom, prekidač na srednjoj konzoli, unutrašnji prekidač na unutrašnjem delu petih vrata i spoljašnje dugme petim vratima.

Kada se koristi ključ ili prekidač na srednjoj konzoli akustični signal upozorava vozača i putnike da se prtljažnik otvara.

Korisna stvar električnih petih vrata je mogućnost individualnog podešavanja gornjeg položaja, npr. prema mestu u garaži ili prema Vašoj visini.

e3-bi-xenon-headlamps-a7-02

Bi-ksenonski farovi sa LED dnevnim svetlom

Kada posmatrate bi-ksenonske farove sa LED dnevnim svetlom iz  ugla funkcije ili dizajna, predstavljaju najbolji izbor. Ističu se odličnim osvetljenjem a zahvaljujući funkciji AFS (Adaptive Frontlight System) mogu prilagoditi osvetljenje raznnim uslovioma vožnje.

Novina su LED diode za dnevno svetlo , koji se vidi kao jasna i neprekinuta linija od svetla. Vaše vozilo će na taj način biti mnogio vidljivije, a LED diode će naglasiti tehničku nadmoćnost.

Bi-ksenonski farovi, kao i bilo koji drugi tip farova koji su namenjeni za novu Oktaviju, mogu se kombinovati sa funkcijom  “asistent dugih svetala”.

Strugalica za led u poklopcu rezervoara za gorivo ŠKODA Octavia

Sa novim modelom Octavia dolaze i razna “simply clever” rešenja. Na primer, ne morate da pretražite cela kola da bi ste našli strugalicu za led. Struška za led je smeštena u poklopcu grla rezervoara za gorivo i biće Vam za tren u ruci kada bude trebalo.

UNUTRAŠNJOST

i2-dashboard-a7-01
i6-storage-compartments-under-the-front-seats-a7-01
i7-dsg-a7-01
i10-foldable-passenger-seat-a7-01
i10-parking-systems-a7-02
i3-multi-functional-leather-steering-wheel-a7-01