Upoznajte vozilo kakvo niste videli do sada

​Probudite u sebi dizajnera i napravite soje umetničko delo. Sva sredstva za to imate pri ruci. U konfiguratoru odaberite boju vozila koja najviše odgovara Vašem ukusu a sa ColourConceptom još više istaknite ličnnost Vašeg vozila. Obujte Fabiju sa alu felnama koje najviše odgovaraju Vašoj verziji Fabije.

Pogledajte vozilo iz svih uglova i procenite šta Vam se najviše dopada. Sada uđite jer i unutrašnjost čeka da uključiite svoju maštu. Na kraju kliknite na „Start“ i uživajte u virtuelnoj vožnji Fabijom.​

b

fabia-overview-6reasons-02

Prostranost

ŠKODA Fabia nudi dovoljno prostora za putnike i njihov prtljag. Prostor za puptnike je nešto duži i širi neggo ranije. Vozač i suvvozač takođe imaju više mesta iznad glave. Prtljažnni prostor je najveći u celom segmentu. I pored toga Fabija je agilna i okretna u svakodnevnom saobraćaju.

Još mesta za odlaganje

Svako od nas je drugačiji . Neko voli kreativni nered , neko voli da je sve na svom mestu. Kad god poželite da odložiti bilo šta, u Fabiji ćete naći pravo mesto baš za to.

Prtljažnik

ŠKODA Fabia treće generacije nudi još više prostora u prtljažnniku neko ikada pre . Osnovnih 330 litara spada u vrhunac u segmentu malih vozila . Sklapanjeem zadnjeg sedišta možete zapreminu povećati na 1 150 litrů. Utovar i istovar olakšava otvor širine 1 098 mm, donja ivica petih vrata stoji na visini 659 mm iznad zemlje a vrata se otvaraju do visine 1 915 mm.


fabia-overview-6reasons-bottom

Motori

Nova Fabia dolazi da novom generacijom snažnih benzinskih i dizel motora. Zadovoljstvo u vožnji povećaće saznanje da su veoma štedljivi i ekološki. Motori imaju snagu od 44 do 81 kW i prosečnu potrošnju 3,4 do 4,8 l/100 km.

Novi motori MPI

Mali benzinac je idealan izbor za gradsku vožnju. Brzo se zagreje na radnu temperaturu što će naročiti odgovarati vozačima koji voze kratke trase sa čestim pauzama. Ističe se jednostavnom konstrukcijom, siguran je, lagan i malo troši.
Motor MPI zapremine 1,0 sa tri cilindra postoji u varijantama snage 44 kW i 55 kW. U oba slučaja motori se montiraju sa manuelnim petoostepenim menjačem. Standard je sistem Start-Stop i sistem za iskorišćenje energije kočenja.

Novi motori TSI

Benzinski turbomotori TSI su idelani za one koji traže kombinaciju snage, dinamike i male potrošnje. Idealan je za kratke trase ali i za duga putovanja.
Iza poznate oznake 1,2 TSI se krije potpuno nova tehnika. Motor treće generacije modela Fabija ima novu konstrukciju, na primer, sada je tu zupčasti remen, sistem Start-Stop i iskorišćenje energije kočenja.

Novi motori TDI

Motori TDI će odgovarati onima koji godišnje pređu desetine hiljada kilometara. Svideće im se mala realna potrošnja goriva kao i sila koja se nalazi odmah iza ler obrtaja.

Novi dizel motori TDI imaju tri cilindra i ubrizgavanje goriva pod visokim pritiskom common-rail. Obe varijante – 66 kW i 77 kW – standardno su opremljeni filterom čvrstih čestica , sistemom Start-Stop i sistemom za iskorišćenje kočione energije.

Unutrašnjost

Unutrašnjost je definisana kvalitetnim materijalima, preciznošću i perfektnom završnom obradom. Horizontalne linije, na koje su dizajneri posebno obratili pažnju, daju utisak prozračnosti a istovremeno ozbiljnosti. Široka ponuda boja i oprema je veća nego ikada do sada tako da otvara neograničene mogućnosti individualnih kombinacija.